jueves, 18 de junio de 2009

Acta de la reunió banc del temps

Lloc i data: Casal Popular Panxampla, 12 de juny de 2009

Assisteixen: Faisel, Ester, Joan, Cristina, Josep, Jaume, Bernat, Alba i Daniel


Repassem l'acta de la sessió anterior i ens surten els següents punts a debatre:


  1. Local: lloc de referència per ubicar la gestió-secretaria


    La tasca de secretaria pot ser voluntària o rebre hores del banc del temps.

    La gestió es pot fer amb una persona (presencial) o amb diverses persones gestores (virtual) si tenim programari adequat.

    A més del local centralitzat de gestió poden haver més punts de bustiatge/oficines: locals d'entitats on es planteja que es pot donar informació i fer difusió del banc de temps, recollir talons d'hores i distribuir el llistat d'ofertes i demandes

  1. Documentació: pot ser amb paper o amb un programa informàtic. Joan portarà exemples de talonaris.


  1. Inscripcions: la difusió oberta i els contactes que puguem fer ens portaran persones interessades.

    De la llista resultant de sol·licituds debatem si: s'acceptaran en assemblea o per tràmit de secretaria; també si es faran entrevistes o no, si seran informatives del funcionament del banc, si seran de selecció, qui les faria, o si serà suficient la recomanació per coneixement previ o participació a les entitats que donen suport.

  2. Funcionament del banc:


Llistat mensual Ofertes-Demandes

Límit de 20 hores de decalaix personal

Virtual i/o en paper (hi ha qui no té accés a la xarxa virtual)

Una hora equival a una hora sigui quina sigui la tasca feta

Organització: es poden crear seccions per blocs amb les ofertes i demandes i crear grups de treball o vincles amb altres projectes (hort comunitari, per exemple)


  1. El motor serà el coneixement mutu i la confiança.


Es proposa de fer trobades presencials amb certa temporalitat i activitats de dinamització.

Es proposa també prendre les decisions de forma assembleària per generar responsabilitat i pertinença amb el projecte comú


  1. Projecte social: es parla que amb els excedents d'hores (caixa comuna) es podran dur a terme accions en benefici de la comunitat, projectes solidaris, ... el que decidim conjuntament.


  1. Finançament i assessorament:


“Salut i Família” pot oferir-nos assessorament i formació (de gestió, legal...), material per la difusió i l'entrada a seua la xarxa de bancs del temps. El cost és de 1500€ anuals que es podria mirar si els finança algun ajuntament. Caldrà valorar-ne la necessitat i possiblitat, de moment no totes les veus ho consideren necessari d'entrada.


Joan ha assistit a la seua formació i en té prevista una segona amb un cost econòmic de 60€ la sessió.



Nous temes oberts:


  1. Contactes:

    Fins ara s'ha contactat o estan implicades les següents entitats: UDP (unió democràtica de pensionistes), Associació de Veïns de Ferreries, Associació de Dones amb Fibromiàlgia de Tortosa i de la Ràpita, Club Universitari, Atzavara-Arrels, Creu Roja, Casal Popular Panxampla, Sirga.


El paper de les entitats no és la d'integrar-se al banc, la participació és personal, sinó la de col·laborar en la difusió del banc, la recollida de demandes d'inscripció al banc i talonaris d'hores, informació i distribució de llistats d'ofertes i demandes, i altres col·laboracions en projectes que puguen sortir.


Cal seguir fent contactes.


  1. Seguiment:


La quantitat de gent inscrita al banc, les entitats col·laboradores, el nombre d'intercanvis i el recull d'incidències, serien els indicadors de funcionament a recollir


Proposta per continuar avançant:


  1. Seguir fent contactes i recollint-los en algun document

  2. Anar concretant les decisions pendents: els punts de l'1 al 4 estarien a la primera fase per poder activar el banc del temps i començar a fer els intercanvis. La resta: el grup, el projecte social i la formació i finançament és una tasca de continuïtat al llarg de tot el procés de disseny i funcionament del banc

  3. Per fer aquests dos passos paral·lelament, decidim:


REDACTAREM UN DOCUMENT EXPLICATIU per presentar-lo a les entitats interessades a les quals CONVOCAREM A UNA REUNIÓ PER SEGUIR DECIDINT què és i com funciona el banc del temps.


Alba, Ester i Josep (i qui vulgue) es comprometen a redactar un esborrany que presentaran a la propera reunió, en què es prepararà la convocatòria i la reunió amb entitats.




La propera reunió serà el dijous 25 de juny de 2009 a les 20h al local d'Atzavara-Arrels (davant l'estació de la Renfe de Tortosa) c/ Poeta Vicent García,3 .

No hay comentarios:

Publicar un comentario