martes, 2 de junio de 2009

HORT COMUNITARI reunió a l'Hort de Cruells, 31 de maig de 2009

Entenem l'hort comunitari com un projecte en què de forma coordinada es conrearien diverses terres i la producció es repartiria. L'objectiu seria autoabastir-nos el grup de famílies, i si hi ha excedents ja en parlaríem de com els distribuïm.

S'aprofitarien terres que ja tinguem alguna de les persones que participen o terres no utilitzades, ja sigui llogant o buscant cessions de particulars o administracions (bancs de terres...)

Es planteja també donar-li una vessant pedagògica, de difondre pràctiques i valors. També es constata la necessitat i riquesa de compartir coneixements i formar-nos.

Podríem conrear hortalisses i fruiters i criar animals, de forma tradicional (ecològica)

Organització:

- Ens sembla que caldrien unes tres persones per terreny i que cadascuna dediqués 1 tarde (3h) a la setmana. La producció i superfície conreada seria la que es pugués.

- El grup de tres s'organitzaria setmanalment i es coordinaria amb la resta de grups i terrenys mensualment, per decidir quins productes pot aportar cadascun.

Què ens cal:

- Eines (tenim motocultors i altres)

- Terres. De moment n'hi ha a: Aldover, Bítem, Camarles, La Sénia i Roquetes.

- Planter i llavor: considerem millor fer-nos la llavor tan bon punt puguem. Hi ha algun banc de llavors que ens en podria facilitar, mentrestant hauríem de comprar-ne.

- Farem córrer la veu per si trobem més gent interessada

- Aigua: es compartiran o compensaran els costos que tingui a cada terreny


PROPERA REUNIÓ: divendres 19 de juny a les 20h a l'hort de Cruells

No hay comentarios:

Publicar un comentario